Деловая сеть Киев
Компании:33 502
Товары и услуги:3 623
Статьи и публикации:294
Тендеры и вакансии:29

Рисовая мука в производстве сметаны, йогуртов, молочных дессертов
Информация может быть не достоверна

Рисовая мука в производстве сметаны, йогуртов, молочных дессертов
15.12.2016
Рисовая мука в производстве сметаны, йогуртов, молочных дессертов


Для виробництва певних видів молочної продукції необхідне використання компонентів, які виконують функції стабілізаторів, загущувачів, вологозв'язувальних агентів, гелеутворювачів. Основною метою їх застосування є забезпечення стабільної структури, консистенції, в'язкості, органолептичних показників.
Консистенція кисломолочних продуктів значною мірою визначається якістю сировини, дотриманням режимів технологічного процесу, механічним впливом на згусток. Під час виробництва кисломолочних продуктів згусток перемішують у резервуарах після сквашування та під час охолодження, перекачують насосами, змішують з наповнювачами тощо.
Для зменшення впливу цих факторів та для забезпечення стабільності якості продукції широко застосовують стабілізатори консистенції. Є різні підходи до класифікації цих компонентів, у тому числі, їх поділяють на натуральні, модифіковані та синтетичні. Останнім часом зростає зацікавленість споживачів продукцією, виробленою саме з використанням натуральних інгредієнтів.
На сьогодні ТОВ «Агроснаб» (ТМ Фільварок) пропонує широкий асортимент функціональних продуктів для харчового виробництва - лінійку високотехнологічних натуральних інгредієнтів.
Одним із таких продуктів є рисове борошно екстра (дрібнодисперсний термооброблений сипкучий продукт), який ми пропонуємо використовувати у виробництві кисломолочних продуктів. Рисове борошно, одержане із рослинної сировини варто розглядати як вуглеводно-білковий комплекс, здатний не тільки виконувати важливі технологічні функції, а й бути джерелом корисних нутрієнтів. В Інституті продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук під керівництвом завідувача відділом молочних продуктів та продуктів дитячого харчування, кандидата технічних наук Ірини Романчук було опрацьовано використання рисового борошна екстра у виробництві йогурту і сметанного продукту. Було відзначено, що зразки йогурту характеризуються вираженим смаком, більшою в'язкістю, в них не відстоюється сироватка порівняно із зразками з молока без додавання рисового борошна. Технологічний процес виробництва сметанного продукту здійснювали за типовою схемою виробництва сметани. Дозу застосування рисового борошна стабілізатора під час виробництва сметанних продуктів з масовою часткою жиру 10%, 15% та 20% оцінювали за такою ж схемою, як і йогурти. Зразки мали хороші органолептичні властивості, виражений смак, більшу в'язкість.
Готові надати рецептури зацікавленим представникам підприємств. Рецептури уже відпрацьовані на декількох підприємствах, тому можна зробити висновок, що борошно рисове екстра згідно з ТУ 10.6-39319344-001:2014 є натуральним продуктом і може використовуватись під час виробництва молочних продуктів (йогурти, молочні десерти, сметанні продукти, сирні продукти, плавлені сири, згущене молоко тощо) як загущувач та стабілізатор консистенцій.
Вадим ОМЕЦИНСЬКИЙ,
заступник директора
ТОВ «Агроснаб» (ТМ Фільварок)

посмотреть все (5)

Другие статьи и публикации компании:

Технология производства хлеба с конопляной мукой позволяет сократить время расстойки заготовок, сократить время выпечки и смягчить время термообработки.
06.08.2018
Під час виробництва молочних продуктів важливим є формування структури і консистенції виробу.
15.12.2016
Порошок чорної смородини Порошок чорної смородини
Информация может быть не достоверна
Ми пропонуємо порошок чорної смородини (ягідна клітковина) як збагачувальну добавку, а також як інгредієнт для вітамінізації виробів.
30.04.2019
Натуральний інгредієнт для м’ясних виробів Натуральний інгредієнт для м’ясних виробів
Информация может быть не достоверна
Рисове борошно можна використовувати у виробництві м'ясних продуктів як наповнювач, замінювати ним модифіковані крохмалі.
30.04.2019

Статьи и публикации других компаний:

Robi - продукт здорового поколения
Информация может быть не достоверна
Robi - растительный заменитель мяса
13.01.2014
Классификация марок сталей Классификация марок сталей
Информация может быть не достоверна
Классификация марок сталей
18.10.2013
Автоматизация производственных процессов Автоматизация производственных процессов
Информация может быть не достоверна
В наше время в Российской Федерации процесс автоматизации является важной частью формирования современной промышленности, в частности металлообработки и станкостроения.
08.02.2015
За последние 25 лет линейные приводы помогли внедрить инновационные разработки в несколько областей промышленности.
08.02.2015
Почему необходим фосфор? Почему необходим фосфор?
Информация может быть не достоверна
Содержание фосфора в организме домашних животных Фосфор - химический элемент, который играет ключевую роль в большинстве процессов жизнедеятельности.
05.09.2015
Информация о продавце
Производство и реализация, мука:рисовая, соевая, гороховая, гречневая, белковая из подсолнечника, льняная, кукурузная. Яичный порошок. Молочный порошок. Яблочный пектиновый порошок. Пищевые волокна.
×